Danie z kociołka

4.51 (170 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Danie z kociołka jest bardzo pyszne. Przeważnie w sobotę i niedzielę jedziemy na działkę, nastawimy kociołek a później ucztujemy. Dzieci nie mogą się doczekać kiedy będzie jedzenie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg boczku
    1 kg żeberek
    1 średni kalafior
    1 kg ziemniaków
    3 udka z kurczaka
    1 cebula
    2 pietruszki
    3 marchewki
    1/2 główki kapusty
    sól , pieprz
    2 l wody
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Danie z kociołka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Taka porcja jest na kociołek 8 litrowy.
    Kociołek dobrze smarujemy smalcem. Wszystkie składniki układamy warstwami, posypujemy vegetą, pieprzem i solą. Boczek kroimy na plastry i układamy na dno, na to żeberka, kalafior, cebula, ziemniaki, marchew, pietruszka, ziemniaki, udka z kurczaka i na końcu wierzch obkładamy listkami kapusty. Całość zalewamy wodą. Kociołek zakręcamy i stawiamy na ogień. Gotujemy około 1 1/2 godziny . Podczas gotowania należy odstawić kociołek z ognia i zobaczyć czy składniki są ugotowane. Gotowe danie wyłożyć na półmisek

Porady

Z kociołka posiłki są bardzo zdrowe, zapewne lepsze niż z grila. Polecam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Obiad

Podobne przepisy

2.33 (3 ocen)

Kaczka z kociołka

To może cię zainteresować