Danie Tomasza

0 (0 ocen)

Danie wymyślił mój mąż Tomasz. Danie jest tanie, szybkie w wykonaniu. Często będzie gościć na naszym stole

Składniki:

  • 600 g cebuli
    800 g ziemniaków
    3 udka z kurczaka
    1/2 szkl oleju
    1 łyżka bombay masala
    sól, pieprz
    słodka papryka mielona
    bazylia , oregano

Danie tomasza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z udek wytnij kości , chrząstki oraz ścięgna. Mięso pokrój w grubsze kawałki. Zalej olejem, dodaj przypraw . Wymieszaj. Zawiń folią spożywcza odstaw na 12 godz do lodówki
  • 2. Ziemniaki i cebulę obierz.
    Cebulę pokrój na 8 ziemniaki zaś w plasterki
  • 3. Na blachę wyłóż papier do pieczenia. Wyłóż cebulę, na to ziemniaki, ziemniaki delikatnie posól. Na ziemniaki wyłóż mięso. Całość polej marynatą spod mięsa.
  • 4. Piecz w 190 stopniach (góra -dół) ok 50-55min. Po tego czasu zwiększ temperaturę do 200 i włącz funkcję grill-góra , piecz jeszcze 15 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy