Danie Pana Stróża

  • wyświetlono: 129 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Podroby są bardzo smaczne pod każdą postacią, nie każdy lubi, ale warto wypróbować. Żołądki z indyka z pieczarkami podane z ryżem, nie tylko pasują jako danie obiadowe, można podać również na różne uroczystości.

Beata-O
  • 5 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

• 1 kg żołądków z indyka
• 1 kg pieczarek
• Cebula
• Pieprz
• Sól
• Szczypta chili
• Olej do smażenia
• 1 łyżka Vegety
• 200 ml przecieru pomidorowego
• 1 łyżka mąki pszennej

Sposób przygotowania przepisu:

Danie Pana Stróża

  • grzyby1. Żołądki myjemy, czyścimy, kroimy w plasterki i gotujemy do miękkości z dodatkiem Vegety.
    Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą
  • sos2. Grzyby łączymy z ugotowanymi żołądkami, wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy chili ewentualnie solą.
    Na koniec zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotujemy.
  • danie3. Potrawka gotowa, można podać z ryżem lub ziemniakami.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiindykgrzybyżołądki

Komentarze

Podobne przepisy

image-0l711fs

Dodane przez: monika016

Boloński garnek - danie jednogarnkowe

Szybkie i proste danie jednogarnkowe.

Danie meksykańskie

Dodane przez: MałaMi

Danie meksykańskie

Na ten przepis natknęłam się kiedyś...

Chińskie Danie

Dodane przez: Milena127

Chińskie Danie .

Bardzoo szybkie i smaczne Chińskie...

Dodane przez: Malgorzata56

Danie Meksykańskie

Gotowanie to moja pasja. A to...

image-0rhn5ss

Dodane przez: paolineczka

Danie Tomasza

Danie wymyślił mój mąż Tomasz....

danie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Czarodziejskie danie

Idealna propozycja na Święta, ładnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE