REKLAMA

Danie jednogarnkowe z soczewicą

wyświetlono: 1617 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Danie jednogarnkowe z soczewicą, fasolką szparagową i ziemniakami to wartościowe menu na obiad lub kolację.

opublikowany: 19.01.2016
Udostępnij Pinterest
  • 40 min

Składniki:

  • 1 szklanka soczewicy
    2 duże ziemniaki
    10 dag fasolki szparagowej mrożonej
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka mąki z ciecierzycy
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    gałka muszkatołowa
    ziele angielskie
    liść laurowy
    kurkuma
    koperek
    smalec
Ocena:

(średnia 4.5 z 147 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu, dodać zmiażdżony czosnek i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili dolać wody, dodać przyprawy i dusić, aż ziemniaki zmiękną.
  • 2. Soczewicę zalać 2 szklankami wody, posolić i ugotować do miękkości.
  • 3. Do ziemniaków dodać przecier pomidorowy oraz fasolkę szparagową. W 1/2 szklance wody rozprowadzić mąkę z ciecierzycy i połączyć z daniem. Zagotować. Na końcu dodać soczewicę i koperek.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: magdzia44448 44262508_250283372311484_5660960856851087360_n

DANIE JEDNOGARNKOWE Z KAPUSTĄ

Obiad, który "robi się sam". ;)

kategoria: Dania główne Dania jednogarnkowe opublikowany: 30.01.2018 | wyświetlono: 8038 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: czarrna DSC_2816

Jednogarnkowe danie z ziemniakami

Syte, ale niskokaloryczne :)

kategoria: Dania główne Dania jednogarnkowe opublikowany: 07.08.2019 | wyświetlono: 2639 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0
Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Afrykańskie danie jednogarnkowe

przepis pochodzi od mojej znajomej z Ghany

kategoria: Dania główne opublikowany: 17.11.2010 | wyświetlono: 2727 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE