DANIE JEDNOGARNKOWE Z POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ W SOSIE SEROWYM

4.5 (171 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny i aromatyczny makaron w 30 minut!

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu - u mnie świderki,
    200 g polędwiczki wieprzowej,
    mała papryka zielona,
    330 ml śmietanki 30%,
    500 ml bulionu,
    100 g sera Lazur niebieskiego,
    garść posiekanej natki pietruszki,
    łyżka oleju z dodatkiem bazylii,
    sól,
    pieprz,
    zioła prowansalskie,
    słodka papryka.
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Danie jednogarnkowe z polędwiczką wieprzową w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę oczyszczam z błony, myję i osuszam. Kroję w półplastry, następnie podsmażam na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw - soli, pieprzu, papryki i ziół prowansalskich przez około 3 minuty.
    Paprykę kroję w kostkę, dodaję do mięsa, razem smażę jeszcze przez chwilę.
    Dodaję bulion i śmietankę, wsypuję makaron. Gotuję pod przykryciem na najmniejszym ogniu około 20 minut (co jakiś czas mieszam).
    Na koniec dodaję pokrojony w kostkę ser, mieszam i gotuję do momentu jego rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Gotowe danie posypuję posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować