Daktyle zapiekane w szynce parmeńskiej

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Prosta i smaczna przystawka.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • daktyle suszone 10 szt
    szynka parmeńska 5 plastrów
    ser feta 20 gram
    oliwa z oliwek 1 łyżka

Daktyle zapiekane w szynce parmeńskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser feta pokroić w cienkie paski i włożyć je do daktyli w miejsce pestek. Plastry szynki parmeńskiej przekroić na pół. Zawinąć daktyle. Wierzch posmarować oliwą z oliwek. Ułożyć daktyle na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 6 minut w piekarniku nagrzany do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy