Ciasto cztery smaki z masą serową

4.5 (156 ocen)

Pyszny i bardzo ładnie wygląda ;)

Składniki:

  • Ciasto:
    -350g margaryny
    -1 i 1/2 szklanki cukru kryształu
    -9 jaj
    -9 łyżek oleju
    -3 szklanki mąki
    -3 łyżeczki proszku do pieczenia
    -1 łyżka kakao
    -kisiel wiśniowy
    -barwnik czerwony
    -1/2 szklanki suchego maku
    -1/2 szklanki wiórków kokosowych
    Masa serowa:
    -800g zmielonego sera białego
    -1 szklanka cukru kryształu
    -250g magraryny
    -4 żółtka
    -2 budynie waniliowe
    -1/2 szklnki mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kisiele

Ciasto cztery smaki z masą serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Margarynę utrzeć z cukrem,dodając stopniowo żółtka,olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Na końcu dodać ubitą pianę z białek.Ciasto podzielić na 4 części.Do jednej dodać kakao,do drugiej kisiel i trochę barwnika,do trzeciej mak,do czwartej wiórki kokosowe.Blaszke o wymiarach 25cm x 40cm wyłożyć papierem do pieczenia i układać kupkami na przemiennie wszystkie rodzaje ciasta.Piec w temp.180ºC przez 40-45 minut.Po upieczeniu ciasto przekroić na 2 części.
  • 2. Masa serowa:
    Masło roztopić w garnku, dodać ser wymieszany z cukrem i żółtkami.Zagotować stale mieszając.W mleku roztrzepać budynie i wlać do gorącej masy serowej,cały czas mieszając.Lekko zagotować.
  • 3. Przełożenie placka:
    Lekko ciepłą masę serową rozsmarować na jednej połowie placka następnie przykryć druga częścią placka.Wierzch posypać cukrem pudrem i włożyć do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kisiel Mak Sery Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować