CZOSNKOWO - PAPRYKOWE UDKA

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jest to przepis który jest u mnie w domu od pokoleń przechodził z babci na bacie.Jest on naprawdę bardzo łatwy i szybki

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - podudzia z kurczaka: 6 sztuk
    - Ząbki czosnku: 2 ząbki
    - ostrej mielonej papryki: 1 łyżka
    - słodkiej mielonej papryki: 1 łyżka

Czosnkowo - paprykowe udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kawałków kurczaka zdjąć skórę.
    Udka włożyć do miski oprószyć solą i pieprzem .Posypać mieszanką papryk.Udka ułożyć na blaszce i czosnek przecisnąć przez praskę lub posiekać i wysmarować nim mięso.Wstawić do piekarnika na ok 30 minut w 180°C. Polać wytopionym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy