Czosnkowo-cebulowo-pomidorowy bób podsmażany....

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczny bób na kolację.....SMACZNEGO!!!!

  • 30 min

Składniki:


  • 1 kg bób,
    1 łyżka cukier,
    4 ząbki czosnek,
    1 sztuka cebula,
    4 łyżki smalec okrasa,
    1 łyżka papryka słodko ostra,
    1/2 słoiczka przecier pomidorowy,
    1 pęczek koperek,
    1 łyżeczka sól morska

Czosnkowo-cebulowo-pomidorowy bób podsmażany.... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy gotowania 1. bób ugotować w wodzie z cukrem do miękkości i wylać na sito .......na patelnię dać okrasę-smalec, sól do smaku, pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i podsmażyć - dodać bób i przecier pomidorowy, dolać można z 1/2 szklanki wody i mieszać podsmażając do odparowania wody - wsypać koperek i zamieszać ..

Porady

po ugotowaniu bobu można go obrać z łusek - ja nie obieram bo smakuje nam cały bób...

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy