Czosnkowe kostki serowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Niepozorne, a takie pyszne! Idealnie nadadzą się jako przekąska lub dodatek do sałatek (świetnie zastąpią fetę).

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500gpółtłustego serka białego w kawałku (najlepszy jest typu krajanka, bo ma zawartą konsystencję)
    2 duże ząbki czosnku
    szczypta soli
    szczypta pieprzu
    po pół łyżeczki suszonego oregano oraz bazylii
    3 łyżeczki oleju rzepakowego lub oliwy

Czosnkowe kostki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ser pokroić w grubą kostkę (około 1cmx1cm). Przełożyć do miski.
    2.Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, włożyć do malej miseczki. Dodać oliwę lub olej, sól oraz przyprawy, wymieszać.
    3.Powstała mieszaniną zalać ser i dokładnie, delikatnie wymieszać. Nakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc (żeby smaki wniknęły w ser).

Komentarze

Podobne przepisy