Czosnkowe kostki serowe

  • wyświetlono: 200 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Niepozorne, a takie pyszne! Idealnie nadadzą się jako przekąska lub dodatek do sałatek (świetnie zastąpią fetę).

profilowe
  • 5 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

500gpółtłustego serka białego w kawałku (najlepszy jest typu krajanka, bo ma zawartą konsystencję)
2 duże ząbki czosnku
szczypta soli
szczypta pieprzu
po pół łyżeczki suszonego oregano oraz bazylii
3 łyżeczki oleju rzepakowego lub oliwy

Sposób przygotowania przepisu:

Czosnkowe kostki serowe

  • 1. 1.Ser pokroić w grubą kostkę (około 1cmx1cm). Przełożyć do miski.
    2.Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, włożyć do malej miseczki. Dodać oliwę lub olej, sól oraz przyprawy, wymieszać.
    3.Powstała mieszaniną zalać ser i dokładnie, delikatnie wymieszać. Nakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc (żeby smaki wniknęły w ser).

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serprzekąskazdrowa przekąskaczosnkowydo salatek

Komentarze

Podobne przepisy

Paluchy serowe

Dodane przez: Armi As

Paluchy serowe

Te paluchy są idealną przekąską...

Serowo-francuskie paluchy z szynką

Dodane przez: 2milutka

Serowo-francuskie paluchy z szynką

Z ciasta francuskiego można wyczarować...

Kulki serowo-ziemniaczane

Dodane przez: a_sad07

Kulki serowo-ziemniaczane

Kulki serowo-ziemniaczane to efektowna...

cukinia

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Cukinia w panierce czosnkowej

Bardzo smaczny i lekki letni lub...

Cukiniowe krążki

Dodane przez: kada

Cukiniowe krążki z twarogiem i sosem czosnkowym

Pyszna, aromatyczna, chrupiąca...

Chleb czosnkowy zapiekany  z serem camembert

Dodane przez: Anyzkowo

Chleb czosnkowy zapiekany z serem camembert

Pyszna propozycja dla chleba z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE