Czosnkowe bułeczki

5 (1 ocen)

  • 20 min

Bułeczki podpatrzyłam na jakiejś imprezie. W domu wykombinowałam jak je zrobić

  • 20 min

Składniki:

  • Bułki zwykłe lub kajzerki
    Masło
    Czosnek
    sól, pieprz, koperek suszony, świeży lub mrożony
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Przekąski

Czosnkowe bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do masła dajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, ilość dobrowolna, zależy kto jaką intensywność smaku lubi. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Bułki kroimy na pasy grubości kromki chleba. Smarujemy je przygotowanym masłem. Układamy na blasze. Posypujemy koperkiem wedle uznania. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 10 minut

Porady

Masełko dobrze jest zrobić kilka godzin wcześniej-uzyska intensywniejszy smak. Koperek można zastąpić bazylią lub ziołami prowansalskimi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować