czosnkowa zupa na serkach topionych

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna w smaku, czosnkowa rozgrzewająca zupka.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • trzy serki topione: gouda, ze szczypiorkiem i z szynką
    4 ząbki czosnku
    1 kostka bulionowa
    pół piersi z kurczaka
    grzanki
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    curry
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Grzanki Ser

Czosnkowa zupa na serkach topionych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kostkę bulionową rozpuszczamy w wodzie, ok. 2 litrach. Odlewamy ok. pól litra i rozpuszczamy w tym serki. Resztę zagotowujemy. Kiedy serki się rozpuszczą, dodać je do reszty bulionu. Specjalnie dałam do zupy serki o różnym smaku, aby smak nie był jednolity i nudny. Czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na maśle, dodać do bulionu. Wszystko razem gotować chwilę na małym ogniu. Doprawić do smaku.
    Pierś z kurczaka pociąć na paski, doprawić papryką i curry, zgrillować.
    Zupę podałam z kawałkami kurczaka i grzankami.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kurczak Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować