Czosnkowa polędwiczka z cebulą

0 (0 ocen)

Polędwica to mięso szybkie w obróbce i niewymagające dużej ilości dodatków.

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
    1 duża cebula
    2 łyżki masła klarowanego
    sól
    marynata:
    4-5 łyżek oleju
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
    4 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku

Czosnkowa polędwiczka z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • W marynacie 1. Składniki marynaty wymieszać. Polędwicę przekroić na pół i włożyć do marynaty. Odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc.
  • Usmażona polędwica 2. Masło rozpuścić na patelni, polędwicę obsmażyć ze wszystkich stron, zdjąć z patelni i odłożyć pod przykryciem.
  • Polędwica z cebulą 3. Na maśle pozostałym z obsmażania mięsa zeszklić cebulę. Posypać ją solą i pieprzem. Mięso pokroić w plastry, dodać do cebuli i podsmażyć z obu stron. Dosolić do smaku. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy