Czosnkowa pasta kanapkowa z selera naciowego i szynki

3 (1 ocen)

  • 15 min

Nietypowa, pyszna i zdrowa pasta do pieczywa. Czosnek idealnie komponuje się z selerem naciowym w lekkiej paście kanapkowej, która wspaniale pasuje na kromce świeżej, chrupiącej bułeczki. Polecam.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu A:
    -200 g szynki wieprzowej konserwowej
    -5 łodyg selera naciowego
    -2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    -3 duże ząbki czosnku

    Składniki robocze:
    -1 łyżeczka suszonego oregano
    -sól i pieprz

    Dekoracja:
    -posiekany świeży szczypiorek
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty Szynki

Czosnkowa pasta kanapkowa z selera naciowego i szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler naciowy kroimy w plasterki, szynkę w drobną kostkę. Miksujemy w blenderze. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano i jogurt. Dokładnie mieszamy.
  • 2. Doprawiamy solą i pieprzem, pastę podajemy z pieczywem udekorowaną świeżym szczypiorkiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Jogurt naturalny Seler Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować