Nietypowa, pyszna i zdrowa pasta do pieczywa. Czosnek idealnie komponuje się z selerem naciowym w lekkiej paście kanapkowej, która wspaniale pasuje na kromce świeżej, chrupiącej bułeczki. Polecam.
15 min
Składniki:
Składniki podstawowe z zestawu A:
-200 g szynki wieprzowej konserwowej
-5 łodyg selera naciowego
-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Składnik podstawowy dodatkowy:
-3 duże ząbki czosnku
Składniki robocze:
-1 łyżeczka suszonego oregano
-sól i pieprz
Czosnkowa pasta kanapkowa z selera naciowego i szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Seler naciowy kroimy w plasterki, szynkę w drobną kostkę. Miksujemy w blenderze. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano i jogurt. Dokładnie mieszamy.
2.Doprawiamy solą i pieprzem, pastę podajemy z pieczywem udekorowaną świeżym szczypiorkiem. Smacznego!
Komentarze