CZOSNKOWA ŁOPATKA SMAŻONA Z WARZYWAMI

4.49 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smażone mięso z łopatki z warzywami.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    30-40 dag łopatki wieprzowej,
    35 dag pieczarek,
    po 1/2 małej papryki - czerwonej i pomarańczowej (lub innej),
    garść posiekanego szczypiorku.

    Składniki marynaty:
    łyżeczka czosnku staropolskiego,
    łyżeczka czosnku niedźwiedziego,
    łyżeczka ostrej papryki,
    łyżeczka majeranku,
    1/2 łyżeczki soli,
    2 łyżki oleju.
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Czosnkowa łopatka smażona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroję w drobną kostkę. Składniki marynaty dokładnie łączę, mieszam z pokrojonym mięsem i odkładam do lodówki. Najlepiej na całą noc.
    Paprykę i pieczarki kroję na mniejsze kawałki.
    Mięso wrzucam na rozgrzaną patelnię, smażę około 10 minut na większym ogniu. Następnie dodaję warzywa, smażę kolejne 10 minut, często mieszam.
    Gotowe danie posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować