Czosnkowa karkówka

4.5 (156 ocen)

Pyszna czosnkowa karkówka , domowa wędlina

Składniki:

  • 1,5 kg karkówki
    4 ząbki czosnku
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    2 łyżki majeranku
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    Sól
    pieprz
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne Wędliny

Czosnkowa karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czosnkowa karkówka 1. Karkówkę natrzeć solą, pieprzem, czerwoną papryką i majerankiem.
    Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim mięso, posmarować musztardą po czym włożyć do naczynia żaroodpornego naczynia, nakryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
    Następnego dnia nasmarować mięso olejem i wstawić do piekarnika nastawionego na temperaturę 200oC. Piec około 1,5 godziny.
    Upieczone mięso wyjąć z piekarnika. Odstawić do wystudzenia i pokroić w plastry
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Karkówka Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować