Czosnkowa karkówka

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Wiadomo, domowe najlepsze.

Składniki:

  • 1kg karczku
    3-4 ząbki czosnku
    ½ szklanki oleju rzepakowego
    1,5 łyżki soli
    2 łyżeczki pieprzu mielonego
    1 łyżeczka wegety
    ½ łyżeczki ziół prowansalskich

Czosnkowa karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej wymieszać ze solą, pieprzem, ziołami, wegetą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać oczyszczone mięso, wymieszać i włożyć do lodówki na 12h.
  • 2. Mięso umieścić w woreczku, zawiązać, a następnie włożyć do szynkowara. Szynkowar umieścić w wysokim naczyniu, zalać wodą do wysokości mięsa w szynkowarze. Prażyć w temperaturze 80 st C ok 1,5h. W razie konieczności dolewać wodę.

Komentarze

Podobne przepisy