Czosnkowa fasolka szparagowa

0 (0 ocen)

Zawsze przygotowywałam fasolkę polaną bułka tartą. Jednak postanowiłam przyrządzic ją inaczej - na czosnkową nutę ze śmietaną. Wyszło na prawdę smacznie

Składniki:

  • 500 g fasolki szparagowej
    2 ząbki czosnku
    200 ml śmietanki gęstej 30%
    25 g masła

Czosnkowa fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyj, osusz. Pozbądź się końcówek. Gotuj do miękkości w osolonej wodzie. Odcedź
  • 2. Na patelni rozgrzej masło, dodaj 2 zmiażdżone ząbki czosnku, mieszając smaż ok 1 minuty, dodaj fasolkę.
  • 3. fasolkę smaż co jakiś czas mieszając ok 2 min. Dodaj śmietankę. Smaż do całkowitego zredukowania śmietany co jakiś czas mieszając.
  • 4. Fasolkę odcedź z nadmiaru tłuszczu

Komentarze

Podobne przepisy