Czosnek pieczony

0 (0 ocen)

  • 25 min

Zawsze gdy piekę mięso w piekarniku , dokładam również sakiewkę z czosnkiem który wykorzystuję do mięs albo kanapek . Jest pyszny i nie ma tego mocnego zapachu . Zachowuje wszystkie właściwości zdrowotne a sezon grypowy tuż ,tuż .

  • 25 min

Składniki:

  • 1 główka czosnku
    1 łyżka oliwy
    szczypta suszonego tymianku
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Czosnek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Odcinamy  końcówki. 1. Z główki czosnku odcinamy końcówki tak aby odsłonić ząbki . Układamy na kwadraciku folii aluminiowej .
  • Dodajemy tymianek ,sól i oliwę. 2. Polewamy oliwą , posypujemy tymiankiem i solimy .
  • Zawijamy sakiewkę.
3. Zawijamy sakiewkę i pieczemy 20 minut . Upieczone ząbki , wyciskamy z łupinek i rozsmarowujemy na upieczonym mięsie lub ma kanapkach . Jest pyszny i zdrowy .

Porady

Oliwę można zastąpić olejem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować