Czosnek marynowany z estragonem

4.5 (141 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Taki marynowany czosnek często wykorzystuję jako dodatek do sałatek lub mięs. W swojej spiżarni lubię mieć kilka słoiczków w zapasie.

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 500 gram czosnku
    Suszony estragon
    Zalewa:
    2 szklanki wody
    0,5 szklanki octu
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka soli
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki

Czosnek marynowany z estragonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ząbki czosnku obieramy, sparzamy gorącą wodą, układamy w umytych i wyparzonych słoikach, do każdego słoiczka wsypujemy po pół łyżeczki suszonego estragonu. Do garnka wlewamy wodą, ocet, dodajemy cukier, sól i oliwę, zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy czosnek poukładamy w słoikach, zakręcamy, pasteryzujemy przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Czosnek marynowany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować