CZESKI

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne, szybkie i nie drogie ciasto

  • 45 min

Składniki:

  • 35 dag mąki
    20 dag cukru
    20 dag margaryny
    2 łyżki ciepłego miodu
    łyżeczka sody
    jajko
    MASA
    kostka margaryny
    budyń śmietankowy
    0,5 l mleka
    szklanka cukru

Czeski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO: Z mąki, cukru, margaryny, miodu, sody i jajka zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Każdą rozwałkować i upiec.
    MASA: Ugotować budyń. Margarynę zmiksować i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Placki przełozyć masą budyniową. Wierzch polać polewą.

Porady

Najlepszy jest na drugi dzień jak placki zmiękną

Komentarze

Podobne przepisy