Czerwony barszczyk

  • wyświetlono: 540 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Barszczyk na wywarze z kości wieprzowych

danusia19671

Składniki

600 g buraki czerwone pokrojone w plastry,
sól,
kwasek cytrynowy,
ziele angielskie,
liść laurowy,
2 ząbki czosnek
1 łyżeczka cukier,
0,5 szt pietruszka
1 szt marchew
2 l woda,
200 g kości od schabu,
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Czerwony barszczyk

  • 1. Kości umyć, zalać zimną wodą i ugotować, dodać przyprawy i ugotować
  • 2. Warzywa obrać, opłukać, dodać do wywaru z kości i ugotować.
  • 3. Buraki zalać wodą i ugotować na miękko.
  • 4. Po ugotowaniu zakwasić
  • 5. Oba wywary połączyć i przecedzić, doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem, czosnkiem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazupybarszcze

Komentarze

Podobne przepisy

Czerwony barszczyk

Dodane przez: zzewa

Czerwony barszczyk

nie ma to jak domowy barszczyk...

image-11v69hu

Dodane przez: angelika93

Barszczyk czerwony z kalafiorem

Ze względu na cenne witaminy zawarte...

Zakwas na czerwony barszczyk

Dodane przez: Anyzkowo

Zakwas na czerwony barszczyk

Coraz bliżej święta. Czerwony barszczyk...

Czysty barszczyk czerwony

Dodane przez: Anyzkowo

Czysty barszczyk czerwony

Klasyka w najlepszym wydaniu.Pyszny...

 Barszczyk czerwony na wędzonce

Dodane przez: Anyzkowo

Barszczyk czerwony na wędzonce

pyszna zupka

barszczyk

Dodane przez: Anitka0804

Barszczyk

Pyszny mocno wyrazisty barszczyk,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE