Czerwone naleśniki z diabelskim farszem

4.5 (174 ocen)

  • 50 min

Uwaga, będzie ostrrrrro !

  • 50 min

Składniki:

  • 1 szkl. mleka
    1 szkl. wody gazowanej
    1 jajko
    1,5 szkl.mąki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    300g pieczarek
    100g serka topionego
    1 puszkę fasoli w sosie z chilli (swoją kupiłam przy okazji tygodnia hiszpańskiego w Lidlu, ale jeśli wam nie udało się jej nabyć, zwykła puszka czerwonej fasoli też będzie odpowiednia, o ile do całego farszu dodacie chilli w dowolnej formie)
    100g tartego żółtego sera






Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Czerwone naleśniki z diabelskim farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka, jajka, wody i mąki przygotuj ciasto naleśnikowe, na koniec dodaj koncentrat. Przygotowane ciasto posól i przypraw pieprzem oraz ziołami typu bazylia, oregano. Z ciasta usmaż naleśniki, uważaj bo są dość delikatne.
  • 2. Pieczarki umyj i pokrój w półplasterki, podsmaż na oleju, dodaj fasolę oraz serek topiony. Całość gotuj do rozpuszczenia się sera. Przypraw do smaku solą, pieprzem, ziołami, chilli (o ile nie używasz fasoli w sosie z chilli).
  • 3. .Przygotowanym farszem smaruj naleśniki i zawijaj je w koperty. Na wierzchu posyp startym serem.
    Po więcej przepisów zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

Porady

*Możesz je jeszcze chwilę podpiec na patelni, tak by ser się roztopił, towarzyszący przy ich robieniu wielki głód, nie pozwolił mi czekać ani minuty dłużej na konsumpcję, w skutek czego zmuszona była zrezygnować z dodatkowego podsmażania :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować