Czerwone kotlety mielone z papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciekawe urozmaicenie klasycznych kotletów mielonych dzięki sezonowym warzywom

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5kg mielonej łopatki wieprzowej
    średnia papryka
    5 dag. żółtego sera
    2 jajka
    bułka tarta
    sól, pieprz ostra i słodka papryka, ząbek czosnku

Czerwone kotlety mielone z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i ser kroimy w drobną kostkę; dodajemy mięso, jedno jajko, ok. 2 łyżki bułki tartej i przyprawy, wszystko mieszamy; z masy formujemy średniej wielkości, walcowate kotlety; podwójnie panierujemy w jajku i bułce tartej by uzyskać chrupiącą skorupkę; smażymy na rozgrzanym tłuszczu ok. 12 min; Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy