Czerwone łazanki z młodą kapustą

4.47 (179 ocen)

Lubię eksperymentować w kuchni.

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu łazanki
    1 główka młodej kapusty
    30 dag mielonego mięsa lub kiełbasy
    20 dag boczku
    2 cebule
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    olej
Wystaw ocenę:

4.47 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Czerwone łazanki z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku i odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na rumiano, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i mięso . Smażymy ok 10 min. Dodajemy odcedzoną kapustę i przecier pomidorowy. Smażymy jeszcze 5 min i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna. Mieszamy razem z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować