Czerwone kopytka w maślanym sosie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są naprawdę proste, wręcz banalne mogłabym je jeść i jeść.

Składniki:

  • Składniki
    * 1 l czerwonego barszczu
    * 1 kg ziemniaków na kluski
    * 300 g mąki pszennej
    * 1 mała garść startego sera
    * 8 łyżek masła
    * 3 łyżki posiekanej rukoli
    * 2 łyżki posiekanego koperku
    * 3 garście szpinaku

Czerwone kopytka w maślanym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czerwone kopytka w maślanym sosie 1. Wykonanie
    Ziemniaki ugotuj w mundurkach na miękko. Odcedź je, wystudź i obierz. Przeciśnij przez praskę. Zmieszaj z rukolą, koperkiem, mąką i startym na drobnych oczkach serem. Wyrób ciasto. Uformuj wałek i pokrój kopytka. Gotuj je w czerwonym barszczu. Odsącz i podawaj z przesmażonym na maśle szpinakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2014

Komentarze

Podobne przepisy