Czerwona rybka

0 (0 ocen)

Ryba jeszcze lepiej smakuje pieczona na grillu.

Składniki:

  • Składniki:
    1kg filetów rybnych z dorsza,
    2 szkl. mleka,
    sól, pieprz.

    Sos:
    1/2 szkl. oleju,
    3 łyżki przecieru pomidorowego,
    2 łyżki sosu sojowego,
    2 łyżki octu jabłkowego,
    łyżka musztardy węgierskiej,
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
    szczypta ostrej papryki,
    3 płaskie łyżki cukru,
    sól.

Czerwona rybka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć, przełożyć do miski i zalać mlekiem. Odstawić na 2 godz. do lodówki. Następnie wyjąć i oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
  • 2. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Rybę posmarować sosem, ułożyć na folii aluminiowej i piec ok. 35 min w temp. 180st. W połowie pieczenia obrócić rybę na drugą stronę i ponownie posmarować sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy