Taką roladę zrobiłam na urodziny goście byli zachwyceni .Każdy myślał ze to jest ciasto na słodko a to było na wytrawnie
30 min
Składniki:
rolada
4 jajka
5 dkg mąki ziemniaczanej
5 dkg mąki pszennej
90 gr koncentratu pomidorowego
1 łyżka oleju
125 ml wrzącej wody
50 gr sera żółtego startego na tarce
oregano,papryka słodka i papryka wędzona według uznania.
Czerwona rolada z serkami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski dajemy żółtka ubijamy mikserem i powoli wlewamy gorącą
wodę.
Jak żółtka będą dobrze ubite do masy wlewamy olej dodajemy koncentrat
pomidorowy przyprawy i ser żółty miksujemy albo po prostu mieszamy
Ubijamy białka ze szczyptą soli dodajemy do żółtek delikatnie
mieszamy.
Blachę 25/40 cm wykładamy papierem i wlewamy masę pieczemy 200 st około 20
minut.
Z jeszcze gorącego biszkoptu zdejmujemy papier i zwijamy w ściereczce
kuchennej w roladę studzimy.
2.Do miski dajemy serki ,orzechy , migdały,i majonez mieszamy dokładnie Zimną roladę delikatnie rozwijamy smarujemy przygotowaną masą i zwijamy w roladę . Dla pewności można zawinąć ciasno w folię aluminiową . Studzimy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy dowolnie.
Komentarze