Czerwona rolada z serkami i migdałami

4.5 (168 ocen)

  • 30 min

Taką roladę zrobiłam na urodziny goście byli zachwyceni .Każdy myślał ze to jest ciasto na słodko a to było na wytrawnie

  • 30 min

Składniki:

  • rolada

    4 jajka
    5 dkg mąki ziemniaczanej
    5 dkg mąki pszennej
    90 gr koncentratu pomidorowego
    1 łyżka oleju
    125 ml wrzącej wody
    50 gr sera żółtego startego na tarce
    oregano,papryka słodka i papryka wędzona według uznania.

    Nadzienie
    20 dkg serka białego kanapkowego
    20 dkg serka topionego
    2 łyżki majonezu
    2-3 łyżki orzechów mielonych
    3-4 łyżki siekanych migdałów ze skórką uprażonych na suchej patelni

Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Czerwona rolada z serkami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski dajemy żółtka ubijamy mikserem i powoli wlewamy gorącą
    wodę.
    Jak żółtka będą dobrze ubite do masy wlewamy olej dodajemy koncentrat
    pomidorowy przyprawy i ser żółty miksujemy albo po prostu mieszamy
    Ubijamy białka ze szczyptą soli dodajemy do żółtek delikatnie
    mieszamy.
    Blachę 25/40 cm wykładamy papierem i wlewamy masę pieczemy 200 st około 20
    minut.
    Z jeszcze gorącego biszkoptu zdejmujemy papier i zwijamy w ściereczce
    kuchennej w roladę studzimy.
  • 2. Do miski dajemy serki ,orzechy , migdały,i majonez mieszamy dokładnie Zimną roladę delikatnie rozwijamy smarujemy przygotowaną masą i zwijamy w roladę . Dla pewności można zawinąć ciasno w folię aluminiową . Studzimy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy dowolnie.

    POLECAM!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować