Czerwona porzeczka w deserze

0 (0 ocen)

Smaczny deserek ......

Składniki:

  • -śmietana 36% 200 mililitrów
    -czekolada gorzka 5 dkg
    -śmietana 2 łyżki
    -porzeczka czerwona 20 dkg
    -cukier waniliowy-mały 1 opakowanie
    -cukier drobny 2 łyżeczk

Czerwona porzeczka w deserze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki umyć, obrać z szypułek, osuszyć na papierowym ręczniku.
    Czekoladę roztopić w małym garnku na parze, dodać 2 łyżki śmietany, mieszać żeby połączyły się składniki.
    Resztę śmietany, ubić na sztywno dodać cukier, cukier waniliowy jeszcze chwilę ubijać.
    Do pucharków nakładać po łyżce bitej śmietany, zalać łyżką czekolady wychłodzonej ale płynnej, posypać
    porzeczkami. Nałożyć 2 łyżki śmietany, polać 1 łyżką czekolady, posypać porzeczkami. SMACZNEGO!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy