Czerwona kapusta z mandarynką i majonezem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Tą surówkę podaję do pieczonej kaczki oraz zrazów.

  • 10 min

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty

    2 mandarynki

    pół cebuli

    natka pietruszki

    sól,pieprz i cukier do smaku

    1 łyżka majonezu

Czerwona kapusta z mandarynką i majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować,dodać pokrojoną cebulkę. Mandarynki obrać,podzielić na cząstki i pokroić na kawałki,dodać do kapusty razem ze sokiem,który wycieknie podczas krojenia. Natkę pietruszki posiekać,dodać do kapusty. Składniki surówki wymieszać,dodać majonez i przyprawić do smaku solą,pieprzem i cukrem. Podawać do mięsa i ziemniaków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy