CZERWONA KAPUSTA Z JABŁKIEM

4.5 (187 ocen)

  • 25 min

Jedna z najprostszych a bardzo smacznych surówek z kapusty czerwonej

  • 25 min

Składniki:

  • nieduża głowka czerwonej kapusty ok. 1/2 kg
    1 duże jabłko
    sół, pieprz do smaku
    łyżeczka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Czerwona kapusta z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste drobno szatkujemy, wrzucamy do osolonej wrzącej wody,( łyzeczka soli na 1,5 l wody) , podgotowujemy ok 15 minut, odcedzamy kapustę, studzimy, dodajemy starkowane jabłuszko na tarce o małych oczkach, doprawiamy sola pieprzem i sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować