Czerwona kapusta z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kapusta czerwona z jabłkiem i smażoną cebulką to pyszny dodatek do drugiego dania. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag czerwonej kapusty
    2 szklanki wody
    1 jabłko
    1 cebula
    2 łyżki oleju z czosnkiem
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżka z czubkiem mąki
    2 łyżki octu jabłkowego 6%
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Czerwona kapusta z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy i przelewamy na cedzaku wrzątkiem. Wkładamy do garnka z gotującą się wodą. W międzyczasie obraną cebulę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na oleju, dodajemy do garnka, gotujemy przez około 30 minut. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej ( bez gniazda nasiennego ) i dodajemy do kapusty. Na samym końcu wsypujemy przyprawy i dolewamy ocet, posypujemy mąką i gotujemy razem przez krótki czas.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować