Czerwona kapusta duszona

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kuchnia litewska

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 małe główki kapusty czerwonej
    2 małe cebule
    1 mały seler
    1 pietruszka
    3 szt. goździków
    1 łyżka miodu
    2 łyżki masła ghee
    2 łyżki octu ryżowego
    1 łyżka mąki
    250 ml bulionu warzywnego
    120 ml czerwonego wina
    sól, pieprz

Czerwona kapusta duszona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czerwona kapusta duszona 1. Kapustę poszatkowałem, posoliłem, wymieszałem.
    Cebulę posiekałem, podsmażyłem razem z selerem i pietruszką na maśle. Dodałem kapustę, zalałem bulionem, przykryłem i na wolnym ogniu dusiłem. Jak kapusta zmiękła, wlałem dwie łyżki octu ryżowego, kilka goździków i łyżkę miodu, trochę pieprzu i łyżkę mąki. Zamieszałem wszystko razem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy