Czerwona cebula z ziemniakami i fetą

  • wyświetlono: 244 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

lekka i aromatyczna przekąska z czerwonej cebulki

joanna74
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki


- czerwona cebula: 80 dekagramów
- ziemniaki: 50 dekagramów
- feta: 1 opakowanie
- bulion warzywny: 0.5 szklanki
- suszony tymianek: 0.5 łyżeczki
- oliwa: 2 łyżki
- płatki migdałowe (opcjonalnie): 5 dekagramów

Sposób przygotowania przepisu:

Czerwona cebula z ziemniakami i fetą

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki (mniejsze na połówki), lekko rozsunąć warstwy. Ziemniaki wyszorować i pokroić w plasterki.
  • 2. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian ziemniaki i cebulę. Zalać bulionem, skropić oliwą i posypać tymiankiem. Przykryć folią aluminiową i piec godzinę w 220 st. C
  • 3. Kiedy warzywa będą miękkie, zmniejszyć temperaturę do 180 st. C, zdjąć folię, posypać pokruszoną fetą i płatkami migdałów. Piec jeszcze ok. 15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimaziemniakifetaczerwona cebulawiosnajesieńdieta środziemnomorskacebulowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

gotowe matiasy

Dodane przez: ziutula

matiasy z kiszonym ogórkiem i czerwoną cebulą...

pyszne matiasy......SMACZNEGO!!!

image-1m4bh67

Dodane przez: Konto nieaktywne

Domowa pełnoziarnista tortilla z kurczakiem,...

Przepis pochodzący z Książki z...

Cebule zapiekane z serem feta

Dodane przez: Gregorhspeed

Cebule zapiekane z serem feta

Danie z kuchni greckiej. W oryginalnym...

Śledź z jabłkiem i cebulą.

Dodane przez: Di bloguje

Śledź z jabłkiem i cebulą

Śledź z jabłkiem tak pysznie smakuje,...

chipsy z batata

Dodane przez: Darmiona

Chipsy z czerwonego ziemniaka

zdrowa przekąska

Biała kiełbasa z konfiturą z czerwonej cebuli

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Biała kiełbasa z konfiturą z czerwonej cebuli

Nie przepadam za białą kiełbasą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE