Czereśniowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt:
białka ubijam na pianę dodaję małymi porcjami cukier ,żółtka oraz na koniec wodę ,mąki, proszek ,kakao mieszam w misce ,przesiewam do masy i delikatnie mieszam,
blaszkę ( prostokątną ) wykładam papierem do pieczenia i wylewam masę
,piekę 40 minut w 180 stopniach. po upieczeniu biszkopt studzę.
masa owocowa:
galaretkę sporządzam z 2 szklanek wody,kisiel robię w/g przepisu i schładzam,czereśnie dryluję,do zimnego kisielu dodaję galaretkę , mieszam na koniec dodaję owoce( czereśnie)
masa biała :
śmietanę ubijam na sztywno dodaję serek homogenizowany oraz fix do śmietany.zimny biszkopt przekroić na pół (wzdłuż)na 1 biszkopt wlewam kisiel z galaretkę i owocami przykrywam 2 częścią biszkoptu na to masę białą , posypuje kakao i płatkami czekoladowymi .na 3 godziny wstawiam do lodówki.
Komentarze