Czekoladowy zajączek

0 (0 ocen)

Piękna dekoracja stołu wielkanocnego .Ale również do zjedzenia.

Składniki:

  • 1 szt jajko,
    70 gr margaryna,
    4 łyżki cukier,
    1 łyżka kakao,
    8 łyżek mąka pszenna,
    0,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
    szczypta Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowy zajączek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtko utrzeć z cukrem i margaryną ,dodawać małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i,dokładnie wymieszać ciasto.Dodać ubite na sztywno białka i delikatnie połączyć za pomocą łyżki.Ciastem napełnić dokładnie foremkę (dobrze wypełnić uszy) do 2/3 wys foremki.Piec w 160 st około 25 min.Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy jest już upieczone.Po wyjęciu zostawić na 10 min i wyjąć zajączka z formy i wystudzić na kratce.Zimnego udekorować wg własnego pomysłu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować