Czekoladowy zajączek

  • wyświetlono: 157 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Piękna dekoracja stołu wielkanocnego .Ale również do zjedzenia.

alaaa

Składniki

1 szt jajko,
70 gr margaryna,
4 łyżki cukier,
1 łyżka kakao,
8 łyżek mąka pszenna,
0,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
szczypta Sól

Sposób przygotowania przepisu:

Czekoladowy zajączek

  • 1. Żółtko utrzeć z cukrem i margaryną ,dodawać małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i,dokładnie wymieszać ciasto.Dodać ubite na sztywno białka i delikatnie połączyć za pomocą łyżki.Ciastem napełnić dokładnie foremkę (dobrze wypełnić uszy) do 2/3 wys foremki.Piec w 160 st około 25 min.Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy jest już upieczone.Po wyjęciu zostawić na 10 min i wyjąć zajączka z formy i wystudzić na kratce.Zimnego udekorować wg własnego pomysłu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieWielkanoc
 

Komentarze

Podobne przepisy

Wielkanocny tort zajączek

Dodane przez: iza w

Wielkanocny tort zajączek

Przepyszny , delikatny tort zachwyci...

Dodane przez: czekoladka

Wielkanocny zajączek jogurtowy

Jest piękną ozdobą wielkanocnego...

Wielkanocny zajączek-serniczek na zimno

Dodane przez: Jaga85

Wielkanocny zajączek-serniczek na zimno

Taki króliczek to śliczna ozdoba...

Baranek Wielkanocny migdałowy

Dodane przez: danusia19671

Baranek lub zajączek wielkanocny migdałowy

Ozdoba wielkanocnego stołu

Wielkanoc

Dodane przez: EWASALNO

Baranek i Zajączek na zielonej łączce.

Słodka ozdoba na stół wielkanocny:)

czekoladowe

Dodane przez: amaretto

Czekoladowe

Ciasto dla wielbicieli czekolady:)