2.Na malutkiej patelce smażymy cienkie naleśniki nie używając już oleju.
3.Ser mielimy lub przepuszczamy przez praskę, mieszamy z cukrem waniliowym, śmietaną 18% i 30% oraz aromatem. Dodajemy drobniutko posiekane lub zmielone wafelki. Dokładnie mieszamy i smarujemy każdy naleśnik bardzo cieniutko. Układamy warstwowo.
4.Cały torcik pokrywamy z wierzchu twarożkiem i wygładzamy.
5.Śmietankę podgrzewamy, do gorącej dodajemy posiekaną czekoladę. Zostawiamy na 2 minuty po czym mieszamy, żeby się całkiem rozpuściła. Przestudzoną polewę wylewamy na wierzch torcika, pozwalając by swobodnie spływała w dół pokrywając boki.
6.Dekorujemy. Schładzamy w lodówce. Podajemy pokrojony na małe trójkąciki (8sztuk).
Komentarze