Czekoladowy sernik z nutellą

4.5 (144 ocen)

  • 2 godz.

To mój pierwszy czekoladowy sernik na zimno z nutellą i muszę przyznać, że jest przepyszny.

  • 2 godz.

Składniki:


  • 700 g serka kremowego, śmietankowego np. philadelphia
    250 g nutelli
    250 ml śmietanki kremówki
    1 łyżka cukru pudru
    4 łyżeczki żelatyny
    1/2 gorącej wody

    DODATKOWO:

    ok. 150 g biszkoptów okrągłych lub podłużnych
    posypka czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Czekoladowy sernik z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę łączymy z gorącą wodą i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Ser miksujemy, następnie dodajemy po łyżce nutellę. Cały czas miksując na średnich obrotach niewielkim strumieniem wlewamy ostudzoną żelatynę. Kremówkę ubijamy na sztywną masę, pod koniec dodajemy przesiany cukier puder. Dodajemy do masy serowej i bardzo delikatnie łączymy, aby sernik był jak najbardziej puszysty. Biszkopty układamy na dno tortownicy o śr. 24 cm. Delikatnie przekładamy masę serową. Wstawiamy na min. kilka godz do lodówki.

Porady

Przepis ze strony: www.ilovebake.pl

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Nutella Ser biały Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować