Czekoladowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

Sernik można wstawić do lodówki ,jeżeli nie spieszy się nam i mamy mały apetyt.

Składniki:

  • Spód.
    20 dag pierników korzennych
    2 łyżki powideł śliwkowych
    1 łyżka spirytusu

    Masa serowa.
    20 dag czekolady gorzkiej
    25 dag serka homogenizowanego waniliowego
    200 ml śmietany kremówki
    1 opakowanie Śmietan-fix
    2 łyżki płatków czekolady do dekoracji

Czekoladowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierniki korzenne pokruszyć i wymieszać z powidłami i spirytusem. Masą wyłożyć dno tortownicy - 18 cm.
    Do rondelka o grubym dnie wsypać połamaną czekoladę i wlać 2 łyżki kremówki. Mieszając stopić czekoladę. Odstawić.
    Ubić kremówkę i połączyć z serkiem.
    Do masy serowej wmieszać czekoladę niezbyt dokładnie, zostawiając grudki. Wstawić do zamrażalnika na 1 h.
    Wyjąć ,wierzch polać czekoladą i ozdobić płatkami czekoladowymi.

Komentarze

Podobne przepisy