CZEKOLADOWY SERNIK BEZ SERA

4.5 (178 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Niby sernik z gęstymi śmietanami i czekoladowymi budyniami.Sernik bardzo pyszny.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • ciasto:
    -3 szklanki mąki
    -1 szklanki cukru
    -5 żółtek
    -1 masło albo margaryna
    -3 łyżeczki proszku do piecz.
    -1 łyżka kakao

    masa:
    -3 duże śmietany gęste,18%(po 400ml)
    -3 czekoladowe budynie(suche)
    -1 szklanka cukru
    -5 białek

    -puder cukier, do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Czekoladowy sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. ciasto- Żółtka zmiksować z cukrem i masłem.Przesiać do tego suche i rozdrobnić palcami (na żwirek).Odsypać 1/3 na posypkę.Resztę zagnieść i wyłożyć na blaszkę z papierem(25x42).
  • podpieczony spód 2. Podpiec w nagrzanym piekarniku,15 min. w 175 *.
  • masa śmietanowa 3. masa-
    Jedną śmietanę wymieszać z połową cukru i przesianymi budyniami. Potem dodać resztę śmietany i wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli potem resztą cukru. Delikatnie wkręcić w masę śmietanową..Wylać na ciasto.Masa może być rzadka,to nic.
  • podpieczona masa 4. Zapiec w nagrzanym piekarniku ok.15 min.
  • kruszonka 5. Rozsypać kruszonkę i piec jeszcze 30 min.w 175*. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować