Czekoladowy sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto- Żółtka zmiksować z cukrem i masłem.Przesiać do tego suche i rozdrobnić palcami (na żwirek).Odsypać 1/3 na posypkę.Resztę zagnieść i wyłożyć na blaszkę z papierem(25x42).
2.Podpiec w nagrzanym piekarniku,15 min. w 175 *.
3.masa-
Jedną śmietanę wymieszać z połową cukru i przesianymi budyniami. Potem dodać resztę śmietany i wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli potem resztą cukru. Delikatnie wkręcić w masę śmietanową..Wylać na ciasto.Masa może być rzadka,to nic.
4.Zapiec w nagrzanym piekarniku ok.15 min.
5.Rozsypać kruszonkę i piec jeszcze 30 min.w 175*. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.
Komentarze