Czekoladowy salceson bez pieczenia

4 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Czekoladowy salceson to deser bez pieczenia. Jest to ciasto, które swoim kształtem przypomina dobrze znany salceson. Do czekoladowego salcesonu możemy dodać wszystko to co lubimy : bakalie, orzechy czy herbatniki. Nie zapominajcie iż więcej dodatków w tym przepisie to lepiej.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g wafli czekoladowych
    130 g masła orzechowego
    100 g czekolady mlecznej
    50 g rodzynek
    50 g orzechów włoskich
    50 g herbatników
    cukier puder do obtoczenia deseru
    celofan do pakowania
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Czekoladowy salceson bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafle czekoladowe kroimy na drobne kawałki. Herbatniki i orzechy mielimy. Herbatniki, orzechy, rodzynki i batony razem mieszamy. Dodajemy masło orzechowe oraz rozpuszczoną czekoladę. Całość mieszamy. Układamy masę na celofanie tworząc wałek o średnicy 4 cm. Chłodzimy w lodówce przez minimum trzy godziny. Deser obtaczamy w cukrze pudrze i kroimy na kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować