CZEKOLADOWY PUDDING CHIA z TRUSKAWKAMI i PISTACJAMI

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pudding z chia można robić z jogurtu, mleka czy mleka kokosowego wzbogacając jego smak dodatkiem ziaren, owoców czy orzechów.

  • 2 godz.

Składniki:

  • na 2 porcje
    3 łyżki nasion szałwii hiszpańskiej chia
    1,5 szklanki mleka czekoladowego
    (lub mleko 2% plus 2 łyżeczki kakao i ewentualnie miód)
    kilka truskawek
    2 łyżeczki posiekanych pistacji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding

Czekoladowy pudding chia z truskawkami i pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chia zalewamy mlekiem, energicznie mieszamy i zostawiamy na kilka godzin aby nasiona wchłonęły płyn. Jeśli pudding ma być na śniadanie najlepiej namoczyć nasiona wieczorem i zostawić na noc.
    Gotowy pudding posypujemy pistacjami i pokrojonymi truskawkami.

    Jeśli używamy mleka czekoladowego nie trzeba puddingu dosładzać.
    W wersji z użyciem tradycyjnego mleka i kakao dodajemy miód lub cukier puder do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nasiona chia Szałwia Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

4.42 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-1p9bskc

To może cię zainteresować