Czekoladowy pudding chia z prażonymi jabłkami

0 (0 ocen)

Mój pierwszy w życiu pudding chia. Czekoladowy – bo kocham ten smak, z dodatkiem prażonych jabłek w soku z cynamonem. Wyszło bardzo smacznie i zdrowo- co ostatnio się stało wręcz jakąś nową religią ;-))

Składniki:

  • 3 łyżki nasion chia

    300 ml mleka 3,2 %

    1 czubata lyżka cukru pudru

    1 łyżka naturalnego kakao

    2 średniej wielkości jabłka

    150 ml tłoczonego soku jabłko z mango

    1 łyżeczka cynamonu – mniej lubb więcej według uznania

Czekoladowy pudding chia z prażonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ceo42k 1. 1. Nasiona chia dodaj do słoika, i zalej mlekiem, dodaj kakao i cukier. Szczelnie zamknij słoik i mocno potrząsaj do połączenia składników.

    2.Słoik wstaw do lodówki na całą noc.

    3.Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne. Jabłka pokrój w dowolnej wielkości kostkę. Wrzuć na rozgrzaną suchą patelnie i smaż około 5 minut . Podlej sokiem , dodaj cynamon i mieszaj. Duś aż sos się zredukuje-wręcz wyparuje

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.42 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-1p9bskc