Czekoladowy przysmak

5 (151 ocen)

Herbatniki przełożone pyszną, czekoladową masą z kaszy manny.

Składniki:

  • 1 litr mleka
    1 szklanka kaszy manny
    kostka margaryny
    2 cukry wanilinowe
    4 czubate łyzki kakao
    budyń czekoladowy
    1 szklanka cukru
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce wymieszać kakao i budyń dodać 1- 2 łyżek cukru i troszkę zimnej wody i wszystko wymieszać.
    W garnku zagotować mleko z margaryną i resztą cukru, dodać kaszke i chwile pogotować ciągle mieszając, dodać wymieszane kakao z budyniem, wymieszać i odstawić do przestudzenia.
  • 2. Blaszkę 24x 36 wyłożyć herbatnikami, wylać na to ciepłą masę czekoladową i przykryć herbatnikami. Odstawić do ostudzenia, po tym czasie przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki, po 1 godzinie można już kroić :) Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować