czekoladowy mus z cynamonową gruszką

0 (0 ocen)

  • 30 min

puszysty i lekki musik na niedzielne popołudnie

  • 30 min

Składniki:

  • czekolada gorzka 100 gr
    białko 1 szt
    biszkopty okrągłe na spód
    gruszka 1 duża
    cynamon 1,5 łyżeczki
    śmietana 30 % 1,5 szklanki
    cukier puder 1 łyżka
    żelatyna 1,5 łyżeczki

Czekoladowy mus z cynamonową gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do garnka wlej śmietankę dodaj kostki czekolady, cukier puder ,podgrzewaj do rozpuszczenia czekolady,żelatynę namocz,dodaj do masy ,dodaj 1 łyżeczkę cynamonu,zdejmij z ognia poczekaj około 15 minut dodaj ubite białko delikatnie wymieszaj ,formę wyłóż folią ,na dno ułóż biszkopty,zalej masą ,odstaw w zimne miejsce ,gruszkę pokrój w kostkę podduś na patelni z 1 łyżeczką masła ,dodaj cynamon ,po 2 godz mus wyjmij z formy , na górę ułóż gruszki polej sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy