Czekoladowy murzynek z nutą pomarańczy tzw. amerykański brownies

0 (0 ocen)

  • 60 min

Postanowiłam zrobić ciasto ŁACZĄC SMAKI CZEKOLADY DESEROWEJ Z NUTA POMARAŃCZY..Ciasto a'la murzynek czekoladowy jest swietne w smaku, sycące i łatwe w przygotowaniu.Pyszne!

  • 60 min

Składniki:

  • 250g czekolady deserowej
    300ml oleju
    6 jaj
    200g cukru
    1/3 łyżeczki soli
    250g jogurtu naturalnego
    350g mąki
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    a także :
    połowa buteleczki aromatu pomarańczowego ,
    o koło 100g kandyzowanej skórki z pomarańczy lub otarta skórkę z 1 pomarańczy do ciasta.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Murzynek Desery

Czekoladowy murzynek z nutą pomarańczy tzw. amerykański brownies - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy drobniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

    Rozpuszczoną czekoladę mieszamy z jogurtem naturalnym. Jajka ubijamy z cukrem i solą, dodajemy do nich stopniowo mieszaninę czekolady z jogurtem, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i olej. Na koniec dodajemy olejek pomarańczowy i drobno posiekaną kandyzowaną skórkę z pomarańczy
    Gotowe ciasto przelewamy blaszki wyłożonej pergaminem .Pieczemy w temperaturze 170°C, około 45 MINUT.
    Po wystudzeniu ciasta posypujemy wierzch dość obficie cukrem pudrem. Swietnie takze smakuje z polewa czekoladowa.

Porady

blacha 24 x 32cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować