
Dodane przez: Jola1977-1977
Z takiego kremu można przygotować pyszny deser, przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki oraz rurki. Nadaje się również do dekoracji wszelkich słodkości, ponieważ doskonale trzyma formę - nawet od razu po przygotowaniu. Krem jest lekki, śmietankowy i bardzo delikatny w smaku, więc nie skłamię stwierdzeniem, że wprost rozpływa się w ustach.
Di
Czekoladowy krem z serka mascarpone i kremówki
Porady
(*) Jeśli śmietanka nie chce idealnie zesztywnieć to nie ma problemu, ponieważ jeśli będzie lekko płynna - można i taką połączyć z serkiem mascarpone , a następnie z czekoladą.
Masa również będzie stabilna oraz idealnie trzymająca formę.
Dodane przez: reanja
Zastanawiałam się co zrobić z suszonych...
Dodane przez: Di bloguje
Krem jest też lekki i bardzo delikatny...
Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepis mam prosto z Włoch. Krem...
Komentarze