Czekoladowy krem z awokado

0 (0 ocen)

  • 10 min

Jestem wielką wielbicielką awokado. Mogłabym je jeść i jeść...tym razem mój wybór padł na pyszny czekoladowy krem. Taki krem można wyjadać prosto ze słoiczka lub posmarować nim chrupiącą bułeczkę.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    6 łyżek kakao
    2 łyżki cukru trzcinowego
    2 łyżki miodu prawdziwego
    sok z cytryny
    czekoladowa posypka według uznania

Czekoladowy krem z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, następnie miąższ wyjmujemy łyżką, przekładamy do miseczki i skrapiamy sokiem z cytryny.
  • 2. Do awokado dajemy kakao, miód i cukier, następnie miksujemy blenderem na gładki mus.
  • 3. Gotowy mus przekładamy do słoiczka lub szklanej miseczki, posypujemy czekoladową posypką i podajemy. Smacznego.

Porady

Jeżeli mamy zbyt twarde awokado należy go owinąć w papier do pieczenia i schować w ciemne miejsce np. do kuchennej szafki ( ja tak robię ).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy