Czekoladowy herbatnikowiec z kokosową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budynie przygotowujemy według zaleceń producenta, dodajemy cukier, studzimy.
2.Przygotowujemy blaszkę ( ok. 24x30). Nakładamy papier do pieczenia (jeżeli ktoś nie posiada, nie jest to konieczne).
Rozkładamy pierwszą warstwę herbatników.
3.Gdy budyń wystygnie, dodajemy masło i dobrze miksujemy. Wylewamy część budyniu na pierwszą warstwę, rozsmarowujemy równomiernie.
Kolejno namaczamy herbatniki w mleku i nakładamy na krem budyniowy, później kolejno znów herbatniki i budyń.
4.Następnie przygotowujemy ostatnią warstwę czyli kokosową pierzynkę.
Śmietanę wraz z 2 łyżkami cukru pudru ubijamy na sztywno, wsypujemy kokos i łyżką delikatnie mieszamy. Wykładamy na ciasto.
Gotową polewę krówkową przygotowujemy wg. zaleceń i dowolnie ozdabiamy ciasto.
Wkładamy do lodówki i dopiero na następny dzień kroimy i spożywamy.
Smacznego :)
Porady
Dodać trochę mniej mleka niż jest opisane na opakowaniu budyniu.
Komentarze