Czekoladowy chrupek

4.47 (163 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodki deser do chrupania,dla małych i dużych łasuchów.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g czekoladowych płatków śniadaniowych(kulki)
    12 herbatników w czekoladzie
    100 g masła
    50 g miodu
    100 g mlecznej czekolady
    1 łyżka kakao
    50 ml śmietany 30%
    1 puszka masy krówkowej(400 g)
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kajmak

Czekoladowy chrupek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka włożyć miód,kakao,połamaną czekoladę,masło i śmietankę.
    Mieszać,aż składniki się połączą,zdjąć z ognia.
    Do masy wsypać 200 g płatków czekoladowych,mieszać do momentu,gdy masa oklei wszystkie płatki.
  • 2. Kwadratową foremkę 24x24 cm wyłożyć folią spożywczą,na dnie ułożyć herbatniki,na herbatniki równomiernie wyłożyć masę czekoladową,na płatkach rozsmarować masę krówkową,na wierzchu ułożyć resztę płatków,lekko wgniatając je w masę krówkową.
    Deser odstawić w chłodne miejsce na 4 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować