Słodki deser do chrupania,dla małych i dużych łasuchów.
30 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
250 g czekoladowych płatków śniadaniowych(kulki)
12 herbatników w czekoladzie
100 g masła
50 g miodu
100 g mlecznej czekolady
1 łyżka kakao
50 ml śmietany 30%
1 puszka masy krówkowej(400 g)
Czekoladowy chrupek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka włożyć miód,kakao,połamaną czekoladę,masło i śmietankę.
Mieszać,aż składniki się połączą,zdjąć z ognia.
Do masy wsypać 200 g płatków czekoladowych,mieszać do momentu,gdy masa oklei wszystkie płatki.
2.Kwadratową foremkę 24x24 cm wyłożyć folią spożywczą,na dnie ułożyć herbatniki,na herbatniki równomiernie wyłożyć masę czekoladową,na płatkach rozsmarować masę krówkową,na wierzchu ułożyć resztę płatków,lekko wgniatając je w masę krówkową.
Deser odstawić w chłodne miejsce na 4 godziny.
Komentarze